Menu
RSS
A+ A A-

ДОМ ЗДРАВЉА ШИД

Лекари и медицинско особље Дома здравља у Шиду настављају са акцијом Базар здравља. Бесплатна медицинске услуге и прегледе у петак 10. новембра су користили мештани Бачинаца њих близу осамдесет. Ово је иначе четврта оваква акција на подручју шидске општине у току ове године која се спроводи у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за здравство из Новог Сада.

До сада су овакве акције одржане у Шиду, Ердевику и Јамени а према речима др. Светозара Манојловића директора Дома здравља у Шиду и у зимском периоду наставиће се са њима јер је пракса показала да је одзив на њих изузетно велики. Поред акција на општинском нивоу специјализована екипа Дома здравља из Шида учествовала је ове године на неколико акција под називом Базар здравља које су одржане у многим градовима Војводине.

Након завршетка акције у Бачинцима др Манојловић је саопштио присутним новинарима да је почетком овог месеца Покрајински секретаријат за здравство пребацио потребна средства шидском Дому здравља за набавку рендген апарата чија монтажа ће трајати око месец дана тако да ће становници шидске општине након више од две године поново моћи да користе услуге ове службе због којих су до сада морали путовати у Сремску Митровицу или користити услуге приватних ординација.