Menu
RSS
A+ A A-

Шанса за помоћ и едукацију

У Шидској општини ускоро ће бити отворена канцеларија за развој пољопривреде. У локалној самоуправи сматрају да ће на тај начин бити омогућена боља сарадња пољопривредника са ресорним министарством и покрајинским Секретаријатом за развој пољопривреде, а рад ове канцеларија помагаће и ресорно министарство, обећао је министар пољопривреде, водопривреде и шумарства мр Саша Драгин, приликом недавне посете Шиду.

Ово је најбољи начин да се развијају микрорегиони, јер се из Београда не може тачно одредити која пољопривредна производња у ком крају треба да се развија. Зато је много боље да општина препозна све компаративне предности свог подручја и да помогне са усмереним кредитима ка одређеним производњама - рекао је министар Драгин, наглашавајући да је један од разлога отварања ове канцеларије и едукација пољопривредних произвођача.

Према речима председника шидске Општине Миленка Дабића, канцеларија би требало да се отвори почетком идуће године, а ово ће бити један од начина да пољопривредници брже долазе до кредита и субвенција.

Статистика

Број прегледа чланака
4799469

Ко је на мрежи: 357 гостију и нема пријављених чланова