Заостали дугови коче бржи развој села

1. 500 квадрата....

Амбициозни планови новог руководства МЗ Бачинци. У једном од већих села шидске општине Бачинцима имају амбициозне планове развоја.

BačinciИако је на челу Месне заједнице Бачинци тек три месеца, председник Милан Радивојшићурадио је низ значајних послова из области комуналне инфраструктуре. Најпре је окречио све просторије Месне заједнице, Дом културе и продавницу, укупне површине 1.500 квадрата. Уређена је и локална сеоска депонија, тако да су сада створени услови да Месна управа, заједно са ЈКП „Стандард“ из шида, дугорочније реши проблем одношења смећа.

- Највећи проблем и препреку у реализацији зацртаних планова представља наслеђени дуг према „Сремпуту“ из Руме, који износи око 65.000 евра и који, без помоћи локалне самоуправе, нећемо успети сами да измиримо - каже председник МЗ Бачинци Милан Радивојшић.Убудуће на првом месту у плану је изградња капеле на сеоском гробљу, напомиње Радивојшић, на ком ће бити изграђене и бетонске стазе, постављене клупе и расвета. Пре неколико дана за капелу су ударени темељи, а средства за ову инвестицију у износу од три милиона динара одобрена су из Покрајинског фонда за капиталне инвестиције.

- Планирамо и да направимо ново православно гробље, с обзиром на то да ово постојеће нема места да се шири даље. Имамо намеру и да све атарске путеве наспемо шљунком, а у плану нам је и да уведемо канализацију, будући да су Бачинци најниже село у шидској општини. У свим својим плановима и пословима које радимо значајну помоћи подршку имамо како од председника шидске општине Миленка Дабића тако и од координатора у Фонду за развој АП Војводине за Срем Жељка Брестовачког - каже Милан Радивојшић, додајући да је на крају Железничке улице, у близини стадиона, недавно направљен забавни парк за децу, како би најмлађи суграђани имали свој кутак за игру.

Соларни семафор
Велику атракцију за све оне које пут ових дана нанесе кроз Бачинце представља соларни семафор, постављен у центру села, код школе. Оваквим семафором не могу се похвалити ни већи градови, а захваљујући акумулираној сунчевој светлости, семафор ради без проблема и током целе ноћи.