Menu
RSS
A+ A A-

Радио Шид продат за пола милиона евра

Радио Шид продат је кабловско-дистрибутивном систему "Коперникус" за 531.000 евра, по цени 76 пута већој од почетне, саопштила је Агенција за приватизацију

Уговор о продаји биће потписан тек пошто буду добијена мишљења Управе за спречавање прања новца и Регулаторног тела за електронске медије, наводи се у саопштењу Агенције са седнице одржане 19. августа, у којем, међутим, нема информација о броју понуђача, а подсећа се да је почетна цена била 6.928 евра, преноси Бета.

Радио Шид продат је кабловско-дистрибутивном систему "Коперникус" за 531.000 евра

У месецима пре продаје, у општини Шид и самом радију били су незадовољни проценом вредности Радио Шида, сматрајући да је овај медиј потцењен јер у свом саставу има кабловску телевизију са око 3.000 корисника који плаћају нешто више од 1.000 динара месечно, што доноси прилив од три милиона динара месечно, док је почетна цена изражена у динарима износила мање од 830.000 динара.

У управи Радио Шида тада су се, како је пренео новосадски Дневник, противили приватизацији у страху да ће се укинути програми на језицима националних мањина, што би значило и отказе за део запослених.

Према информацији са сајта Радио Шида, отварање понуда било је померено са 12. на 19. август "због недостатка код понуђача".

У систему Коперникус су кабловски оператер и телевизија с три канала.

Према извештају Савета за борбу против корупције из фебруара 2015, Коперникус се доводи у везу са СНС-ом, од када је њен трећи програм током изборне кампање 2011-2012. године закупила ова станка преко фирме Сенс маркетинг.

Наводи се и да је функционерка СНС-а Татјана Видојевић била је главна и одговорна уредница трећег канала Коперникуса, а да на овој телевизији ауторску емисију има посланик и функционер СНС Владимир Ђукановић.

Радио Шид је регионални радио, који је програм пробно почео да емитује 1969. године, а од 1989. је регистрован као информативна организација.

 

Статистика

Број прегледа чланака
4776670

Ко је на мрежи: 254 гостију и нема пријављених чланова