Menu
RSS
A+ A A-

Мировић у Шиду о заједничким пројектима

Делегација покрајинске владе, на челу са председником Игором Мировићем, посетила је данас општину Шид, где је са челним људима те општине разговарала о будућим заједничким пројектима

Мировић је истакао да је задовољан посетом и начином на који размишља општинска управа, а у циљу окупљања око заједничких пројеката. Он је истакао да су у разговору са председником Општине Шид и члановима Општинског већа одређени носиоци послова и рокови.

Делегација покрајинске владе, на челу са председником Игором Мировићем, посетила је данас општину Шид

"Сви пројекти подељени су у три велике групе. Прву чине пословни пројекти и ту је приоритет обезбедити локације за долазак инвеститора. Другу групу чине пројекти из општинске комуналне инфраструктуре, а трећу представљају пројекти подршке домаћим привредницима", рекао је Мировић.

Према његовим речима, представници општине Шид доставили су Управи за капитална улагања АП Војводине списак пројеката из области комуналне инфраструктуре који би требали да буду најхитније реализовани, а међу њима је пројекат везан за пијаћу воду.

Мировић је задовољан чињеницом да постоји доста привредника заинтересованих за улагања у области пољопривреде, нагласивши да је тим привредницима потребно пружити подршку у виду снажнијег субвенционисања како би своје пројекте реализовали на најбољи начин.

Један од таквих пројеката је и пројекат компаније "Агропапук" која се бави месном индустријом и која се налази у селу Кукујевци, а коју је делегација покрајинске владе обишла приликом данашње посете општини Шид.

"Верујем да ће у доношењу покрајинског буџета доста пројеката из општине Шид наћи своје место", казао је Мировић.

Председник општине Шид Предраг Вуковић рекао је да су представници те општине упознали председника покрајинске владе и његове сараднике са свим пројектима који су започети у Шиду и са оним који су планирани.

"За нас су најважнији пројекти којима се отварају нова радна места, као и пројекти из дела комуналне инфраструктуре", рекао је Вуковић.

Поред Игора Мировића, делегацију покрајинске владе чинили су и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић и директор управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић.

Осим разговора са челницима општине Шид обављеним у згради општине, делегација покрајинске владе обишла је и парцелу у селу Адашевци, где би на површини од 123 хектара требало да буде изграђена нова индустријска зона, те рибњак у селу Кукујевци, који је у власништву компаније "Агропапук".

 

Статистика

Број прегледа чланака
4745741

Ко је на мрежи: 95 гостију и нема пријављених чланова