Menu
RSS
A+ A A-

Небојша Стефановић обећао безбедност становницима Шида

Због пораста имовинских кривичних дела и појачаног кршења јавног реда и мира од стране миграната смештених у Прихватном центру у Шиду министар полиције Небојша Стефановић данас је обишао Општину Шид где се упознао са стањем безбедности

Небојша Стефановић

Након прес-конференције министар је у пратњи председника Општине Шид и начелника ПУ Сремска Митровица Ђуре Мандића прошетао улицама Шида и разговарао са грађанима.

- Обавештен сам да је у последњих неколико месеци повећан број кривичних и прекршајних дела чији су починиоци мигранти. Република Србија наставља политику добрих домаћина, али нећемо дозволити ни мигрантима, нити било којој другој групацији да угрожава безбедност и сигурност наших грађана, што нам мора бити приоритет. Шаљемо чврсту поруку да нећемо дозволити ремећење јавног реда и мира, пљачке и упаде у домаћинства Шиђана, поручио је министар Стефановић.

На питање новинара да ли је упознат са чињеницом да се на територији шидске општине налазе три прихватна центра, у самом граду, код села Адашевци и у Принциповцу у којима тренутно борави 1.400 миграната и чији су капацитети пуни, министар Стефановић је одговорио да се са Комесаријатом за избеглице разматра могућност отварања нових прихватних центара, уколико дође до већег прилива миграната.

 

Статистика

Број прегледа чланака
4776787

Ко је на мрежи: 413 гостију и нема пријављених чланова