Акција БУДИ ХУМАН-БУДИ ХРАНИТЕЉ

Центар за социјални рад у Шиду покренуо је акцију под називом "Буди хуман – буди хранитељ". Циљ ове акције да се што више породица укључи у хранитељство као најхуманији начин бриге о деци без родитељског старања

Центар за социјални рад у Шиду покренуо је акцију под називом "Буди хуман – буди хранитељ". Циљ ове акције да се што више породица укључи у хранитељство као најхуманији начин бриге о деци без родитељског старања.

Центар за социјални рад у Шиду покренуо је акцију под називом "Буди хуман – буди хранитељ"

Мирјана Мравик хранитељством се бави пуних десет година. У дом породице Мравик са шест година стигла је девојчица која је Мирјани променила живот. Брига о њој, како каже, изашла је из оквира хранитељског посла, љубав и пожртвовање начинили су данас нераскидиву везу која се не разликује од оне у биолошким породицама.

Управо због бројних позитивних искустава које Центар за социјални рад има са хранитељским поридицама, покренута је акција "Буди хуман – буди хранитељ".

На подручју шидске општине постоји тридесетак хранитељских породица, које обезбеђују топли породични дом незбринутој деци

Повећањем броја хранитељских породица на подручју шидске општине омогућиће се смештај деце без родитељског старања у сваком тренутку.