Уређује се Липовача

Само за прву фазу радова, Министарство трговине, туризма И телекомуникација издвојило је 3 милиона, а општина Шид 750.000 динара. Иначе је цела инвестиција вредна чак 17 милиона...

На излетишту Липовача код Шида у току је изградња Стазе здравља. Прву фазу радова данас су обишли председник СО Шид Велимир Ранисављевић, начелник Општинске управе Ромко Папуга и директорка Туристичке организације Шид Кристина Радосављевић.

На излетишту Липовача код Шида

У почетном делу, нешто преко сто метара стазе покривено је бетонским плочицама, остатак тзв. малчом односно боровом кором, погоднијом за шетање и вожњу бициклом.

Само за прву фазу радова, Министарство трговине, туризма И телекомуникација издвојило је 3 милиона, а општина Шид 750.000 динара. Иначе је цела инвестиција вредна чак 17 милиона, а планирају се још три фазе у оквиру којих ће бити постављени мобилијари.

Основни циљ ове инвестиције је створити додатни садржај за туристе и позитивно утицати на приватни сектор како би улагао у ревитализацију руинираног објекта Липовача. Несумњиво је да је овај корак од виталног значаја за оживљававање излетишта које ће, надајмо се, ускоро добити изглед какав заслужује.