Нови спортски терени у Шиду

Реновирање кошаркашког терена у Војвођанској улици и изградња теретане, део су USAID пројекта за јачање капацитета локалних заједница за реаговање на мигрантску кризу

У Шиду, једном од градова који су претрпели највећи терет мигрантске кризе у Србији, данас су отворени нови спортски терени, захваљујући Америчкој агенцији за међународни развој, тиму Уједињених нација за развој и Влади Србије.

Нови спортски терени у Шиду

Реновирање кошаркашког терена у Војвођанској улици и изградња теретане, део су USAID пројекта за јачање капацитета локалних заједница за реаговање на мигрантску кризу. Овај пројекат помаже градовима и општинама које су највише погођене мигрантском кризом да унапреде своје јавне услуге и инфраструктуру.

Изузетно вредан пројекат, који се реализује у још девет општина у Србији, спроводи тим Програма Уједињених нација за витални развој.

Овакви пројекти помажу локалним заједницама да се изборе са ефектима мигрантске кризе и од њих користи имају не само мигрант већ и локално становништво.

Тренутно, у шидској општини, у два прихватна центра, борави око 400 миграната.

Неколико млађих испробало је данас нови кошаркашки терен, са ученицима ОШ "Бранко Радичевић". Дружење и осмеси задовољне деце крајњи су резултати пројекта, број убачених кошева био је у другом плану.