Књижевна заједница у Шиду

У Шиду је ових дана покренута иницијатива за оснивање књижевне заједнице. Чланови свих књижевних клубова заједно би наступали на разним манифестацијама и усаглашавали распоред организовања догађаја

У Шиду је ових дана покренута иницијатива за оснивање књижевне заједнице

Књижевна заједница у Шиду

Чланови свих књижевних клубова заједно би наступали на разним манифестацијама и усаглашавали распоред организовања догађаја који су се понекада и преклапали.

А где би се песници скупили него у библиотеци. Јуче су оформили иницијативни одбор који ће имати задатак да, по узору на друге, веће књижевне заједнице, напише статут новог удружења и предложи га на оснивачкој скупштини.

У Иницијативни одбор су предложени: Светислав Ненадовић, Ђорђе Јањатовић, Веселин Вучковић, Душко Лукић, Славица Варничић, Радован Сремац и Срђан Малешевић.

У Шиду делују два књижевна клуба, један у Вашици, један у Моровићу, а у оснивању је и клуб у Беркасову. Сања Тиркајло је чланица два клуба: "Милош Црњански" у Шиду и "Мост" у Моровићу.

И песникиња Живка Комленац подржава идеју о удруживању књижевника.

Шидски песници редовни су учесници разних културних манифестација. Увек надахнути, пуни инспирације и оптимизма. Такви су покренули и нову иницијативу.