Menu
RSS
A+ A A-

Покретни мамограф у Шиду омогућиће бесплатне прегледе за све жене

Општина Шид ће бити прва у Војводини у коју ће стићи покретни мамограф и прегледи за све жене ће бити бесплатни. А колико су битне превентивне контроле, о томе је било речи на предавањима одржаним у Адашевцима и Вишњићеву.

Покретни мамограф у Шиду омогућиће бесплатне прегледе за све жене

Женама у Вишњићеву одржано је предавање на тему значај превентивних прегледа. Само раним откривањем рака дојке ствара се могућност за његово ефикасно лечење.

"Поред Вишњићева предавање је одржано и у Адашевцима што је уједно и најава доласка покретног мамографа у сеоске средине општине Шид, крајем јуна. Покрајински секретаријат за здравство купио је покретни мамограф за рано откривање рака дојке у Војводини", казала је Гордана Шкорић УЖ "Филип Вишњић" Вишњићево.

"Покретни мамограф служиће пре свега, за бесплатан скрининг жена у сеоским срединама, где је и највећи недостатак мамографа. Жеља пре свега је подизање нивоа превенције како би се на време реаговало и отклонио проблем који може да узгрози живот", саопштила је Снежана Бојанић помоћница покрајинског секретара за здравство.

 

Статистика

Број прегледа чланака
4744413

Ко је на мрежи: 31 гостију и нема пријављених чланова