11. САЈАМ СТВАРАЛАШТВА СЕОСКИХ ЖЕНА У ВОЈВОДИНИ

Поводом обележавања 15. октобра – Међународног дана сеоских жена, у суботу 28. септембра у Шиду, одржаће се једанаести по реду САЈАМ СТВАРАЛАШТВА СЕОСКИХ ЖЕНА У ВОЈВОДИНИ

11. САЈАМ СТВАРАЛАШТВА СЕОСКИХ ЖЕНА У ВОЈВОДИНИ

Поводом обележавања 15. октобра – Међународног дана сеоских жена, у суботу 28. септембра у Шиду, одржаће се једанаести по реду САЈАМ СТВАРАЛАШТВА СЕОСКИХ ЖЕНА У ВОЈВОДИНИ. Традиционално, манифестацију организује Завод за равноправност полова уз подршку Општине Шид.

Манифестација промовише активизам, креативност и предузетнички дух жена из руралних подручја Војводине, али и указује на многобројне доприносе жена са села очувању традиције и живота сеоских заједница Војводине.

Сваке године своје производе из домаће радиности, пре свега рукотворине, вез, тканине, сувенире и традиционалну војвођанску храну припремљену по старинским рецептима, представи близу 200 сеоских удружења жена из свих општина и градова Војводине.

Манифестација је изложбено-продајног карактера, а улаз је бесплатан. Свечано отварање манифестације почиње од 11h, a зaтварање у 17 h.