Покрајинска секретарка најавила обнову културних установа у Шиду

Санација музеја "Илијанум", помоћ у вези адаптације галерије слика "Сава Шумановић", значајнија подршка библиотечком фонду, могу се очекивати у наредном периоду, изјавила је Драгана Милошевић

Покрајинска секретарка најавила обнову културних установа у Шиду

О стању у области културе, раду културних институција, као и о другој актуелној проблематици на локалном нивоу са представницима Опстине Шид разговарала је данас покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић.

Након састанка у Општини, посетила је Галерију слика Саве Шумановића, Музеј "Илијанум", библиотеку и Културно образовни центар.

Санација музеја "Илијанум", помоћ у вези адаптације галерије слика "Сава Шумановић", значајнија подршка библиотечком фонду, могу се очекивати у наредном периоду, изјавила је Драгана Милошевић, покрајински секретар за културу, јавна информисања и односе са верским заједницама, током посете најзападнијој сремској општини.

Пре обиласка институција културе у Шиду, секретарка Милошевић, састала се у згради општине са локалним руководством.

Како је након састанка саопштено, више тема је било на дневном реду, а дефинисани су приоритети на којима ће у наредном периоду заједно радити Покрајинска влада и општина Шид, потврдио је Зоран Семеновић, заменик председника општине Шид.

Посета Шиду део је планираних активности секретаријата да се обиђе свих 45 локалних самоуправа на територији Војводине у склопу припрема за доношење стратегије о стању културе у покрајини.