Menu
RSS
A+ A A-

Песма КАД ОДЕШ Срђана Малешевића освојила ЛЕНКИН ПРСТЕН

Песма КАД ОДЕШ Срђана Малешевића освојила ЛЕНКИН ПРСТЕН

Песма "Кад одеш" Срђана Малешевића освојила је "Ленкин прстен", награду за најбољу љубавну песму на српском језику коју додељује Дом културе у Србобрану.

Свечана додела награде овогодишњем лауреату, песнику и директору Културно образовног центра Шид, одржана је у сали Малог позоришта у Србобрану.

Жири у саставу др Зоран Ђерић (председник), др Драгана Тодоресков и Биљана Пушкар прегледао је пристигле песме љубавне тематике објављене у периодици и посебним књигама од новембра 2020. до новембра ове године.

Награђена песма, објављена у подгоричком "Дану", написана је у најбољој традицији љубавних песама и говори о одласку вољене жене.

У жељи да подстакне књижевно стваралаштво у области љубавне поезије, а у знак сећања на Ленку Дунђерски која је била инспирација за чувену песму "Санта Мариа делла салуте“, Дом културе у Србобрану 2006. године установио је манифестацију и награду "Ленкин прстен“.Међу досадашњим добитницима "Ленкиног прстена" су Матија Бећковић, Перо Зубац, Мирослав Алексић, Иван Негришорац и други ствараоци романтичарске поезије.

Статистика

Број прегледа чланака
4794100

Ко је на мрежи: 37 гостију и нема пријављених чланова