ЦИКЛО-КРОС ТРКА -ШЕСТОДЕЦЕМБАРСКИ CX- ПОВОДОМ 77. ГОДИНА ОД ОСЛОБОЂЕЊА ШИДА

У недељу, 5. децембра Шид ће бити домаћин најбољим бициклистима Србије, који ће у оквиру Зимског циклуса цикло-крос такмичења ( „CX ЛИГА“)
ЦИКЛО-КРОС ТРКА -ШЕСТОДЕЦЕМБАРСКИ CX- ПОВОДОМ 77. ГОДИНА ОД ОСЛОБОЂЕЊА ШИДА

У недељу, 5. децембра Шид ће бити домаћин најбољим бициклистима Србије, који ће у оквиру Зимског циклуса цикло-крос такмичења ( „CX ЛИГА“) учествовати на трци „Шестодецембарски CX“ који се организује у част 77 година од ослобођења овог сремског града“.

Цикло-крос трке изазивају све већу пажњу међу поклоницима овог атрактивног, али веома захтевног спорта, па се очекује веома добар одзив такмичара.

Стаза, кружна, је припремљена по највишим стандардима и има дужину од 2.050 метара. Најављено је учешће такмичара из великог броја српских клубова са такмичарима у свим категоријама.
Први ће се на старту у 11,00 часова, појавити сениори и јуниори. Они ће возити по седам кругова.

Иза њих, у 11,50 сати на стазу ће сениорке, јуниорке и кадеткиње. За њих је предвиђена деоница од четри круга.

Кадети, мастерси и категорија „Хоби“ такмичара имаће задатак да што брже превали пет кругова. Старт ове скупине је у 12,20 часова.
Од њих српски бициклизам веома много очекује у скоријој будућности, а они то из недеље у недељу, од трке до трке и показују сјајним вожњама – Млађи кадети и полетарци стартују у 13,00 часова и пред собом ће имати два круга.

Такозвани „мали круг“, нешто измењену и скраћену стазу (1.100м), возиће најмлађе категорије српских бициклиста.
Млађе кадеткиње и полетарци возиће , са стартом у 13,20 сати три, а у 13,40 часова млађи полетарци и млађе полетарке два мала круга.

Организатор је Бициклистички клуб „Једнота“ из Шида и Бициклистички савез Србије.