Гас стигао у шидску општину

Ово је велики дан за нашу општину, за све грађане који су стрпљиво чекали да добију могућност да своја домаћинства обезбеде овим енергентом.
Гас стигао у шидску општину

Председник општине Шид Зоран Семеновић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, Бранислав Недимовић и генерални директор ЈП „Србијагас“ Душан Бајатовић свечаним пресецањем врпце пустили су за викенд у рад дистрибутивну гасну мрежу у главној мерно-регулаторној станици у Шиду.- Ово је велики дан за нашу општину, за све грађане који су стрпљиво чекали да добију могућност да своја домаћинства обезбеде овим енергентом. Ово је, такође, вест од изузетног значаја за све инвеститоре који своје погоне подижу у нашој општини и оне који планирају да инвестирају у општину Шид- рекао је председник општине Шид Зоран Семеновић.

Пројекат гасификације шидске општине реализован је захваљујући залагању председника државе и Владе Републике Србије, а обухватио је изградњу више од 300 километара гасне мреже, две главне мерно-регулационе станице и девет мерно-регулационих станица широке потрошње.


М. Сћ