Menu
RSS
A+ A A-

Кајакашки клуб

Станиша Радмановић
Пре 15 година на иницијативу Станише Радмановића и Зорана Ђорђевића у Вишњићеву је основан кајакашки клуб "Филип Вишњић" Радмановић је пре тога десет година био кајакашки тренер у Славонском Броду, а у Вишњићево са Ђорћевићем доноси први кајак, тад у приватном власништву. Почетак, као и сваки, није био лак, тренирало се само лети. Од 1996. то постаје целогодишњи спорт. Од школе су добили простор за теретану па се рад у новим условима обавља успешно.
На првом републичком такмичењу 1996. вишњички кајакаши су били последњи, али већ крајем исте године окитили су се трећим местом. Уз разумевање села, како каже Радмановић, клуб је кренуо узлазном путањом. Први председник је био Петар Јовановић - Пеца, а од "времена" Јовице Чемерлића кренули су успеси. "Један смо од најуспешнијих клубова у Србији у пионирском и кадетском узрасту.
Имали смо репрезентативце: Славко Чемерлић, Драго Деспотовић, Зорица Стојановић, Милена Јовановић, Бранислав Хемела, Мирослав Видовић, Душан Петровић, Најперспективнији је Стеван Видовић, који је као кадет ушао међу јуниоре. И пионирке су шампионке, најуспешнија је Драгана Богићевић. На европско првенство у Грчку су са 19 година ишли Бранислав Хемела и Мирослав Видовић. Идуће године Београд је домаћин европског првенства за такмичаре до 23 године и из нашег клуба такмичиће се сигурно три кајакаша."У 2008. Београд је домаћин и Универзијаде, где ће вероватно учествовати Видовић, Јовановић и Стојановићева (будући тренер)", каже Радмановић и још једном истиче разумевање у школи и месној управи.