ДАН ГРАДА

Свечана седница Већа Месне управе Шид поводом Дана града, крсне славе Светог Оца Николаја одржана је 22. маја у просторијама Месне управе. Пригодним говором седницу је отворила Катица Вијук, председница Месне управе. У краћем реферату она се осврнула на зацртане задатке и њихову реализацију у оквиру

КРСНА СЛАВА СВЕТИ ОТАЦ НИКОЛАЈ

st2_katica.jpgСвечана седница Већа Месне управе Шид поводом Дана града, крсне славе Светог Оца Николаја одржана је 22. маја у просторијама Месне управе. Пригодним говором седницу је отворила Катица Вијук, председница Месне управе. У краћем реферату она се осврнула на зацртане задатке и њихову реализацију у оквиру рада Месне управе Шид.

- 22. мај је установљен као Дан Месне заједнице, садашње Месне управе Шид, као традиција обележавања Никољдана, старе црквене славе српске православне цркве у Шиду, али и као подсећање да је у мају месецу 1773. године царским декретом царице Марије Терезије Шид добио статус града и добио одобрење организовања вашара

- у свом обраћању присутнима рекла је Снежана Павлица, заменица председнице Месне управе, која је саопштила и Одлуку Већа Месне управе Шид о додели Светоникољског признања за 2008.годину.

За запажене резултате у области образовања и васпитања овогодишњи добитник највећег признања Месне управе Шид је ОШ "Бранко Радичевић".
Обред освећења славског колача обавио је архијерејски намесник шидски Радомир Мишић.