"ВАЉДА ЋЕ БИТИ БОЉЕ"

На бирачком месту 39, које се налази у Русинском дому у Шиду, уписано је 669 бирача, а до 12 сати је своје бирачко право искористило 160, што је износило 23 одсто. Према речима Зоре Лазић, председнице бирачког одбора, биралиште је отворено у седам сати када је и почело гласање и до тренутка наше пос

ШИД, БЕРКАСОВО, БИКИЋ ДО И ПРИВИНА ГЛАВА

st3_ljiljana.jpgНа бирачком месту 39, које се налази у Русинском дому у Шиду, уписано је 669 бирача, а до 12 сати је своје бирачко право искористило 160, што је износило 23 одсто. Према речима Зоре Лазић, председнице бирачког одбора, биралиште је отворено у седам сати када је и почело гласање и до тренутка наше посете, није било никаквих проблема и неправилности. На гласање је дошао и  Винко Фурик, пензионер, који нам је на питање шта очекује од ових избора, кратко одговорио: "Ваљда ће бити боље"...

У Месној управи Беркасово на биралишту број пет у згради Дома културе уписано је у бирачки списак 977 гласача, а до 12 сати и 30 минута, гласало је 205. И на овом бирачком месту, како нас је обавестио Душан Живковић, заменик председника бирачког одбора, гласање је почело у законски одређеном року и нису биле забележене неправилности.

На овом бирачком месту смо затекли на гласању и једну породицу, а то су супружници Љубица и Радомир Дамјанац, који су повели на гласање и ћерку Емилију (7,5 година) и сина Вукашина (4,5 година).

- Надам се да ће после ових избора бити боље у сваком погледу и да ће Емилија и Вукашин ићи код деде у Немачку без визе - рекли су Љубица и Радомир Дамјанац.

У суседној Месној управи Бикић До, гласало се на бирачком месту број седам у згради Основне школе. Како нас је обавестио председник бирачког одбора Мирослав Сокол, у бирачки списак је уписано 235 гласача, а до 13 сати је гласало 75 или 32 одсто. Ни на овом гласачком месту није било проблема и несметано се до тада гласало.
st3_boldis.jpg

- Од ових избора очекујем да нам крене на боље, посебно када је у питању животни стандард и да буде већа запосленост. Без посла сам, налазим се на бироу са 37,5 година радног стажа и 60 година живота у једној незавидној ситуацији - рекао нам је Илија Болдиш, после убацивања листића у гласачку кутију.

У Месној управи Привина Глава гласало се на бирачком месту број 24 у Дому културе, а приликом наше посете овом гласачком месту владало је затишје у време ручка, тачније није било бирача на гласачком месту. Према речима Миладина Ковачевића, председника бирачког одбора, у бирачки списак је уписано 167 гласача, а до 13 сати је гласало 58 лица. Ни на овом месту нису биле забележене неправилности.

На гласачком месту број 27 у Месној управи у Шиду је ипак било динамичније приликом наше посете око 15 сати када су бирачи чекали своје место иза паравана да испуне грађанску дужност. У бирачки списак је уписано 776 бирача, а до 15 сати је гласало 242 односно 31 одсто.

Како нам је рекла Весна Јаковљевић, председница бирачког одбора, гласачко место је отворено на време у седам сати, гласање се обављало регуларно, а забележено је и шест случајева када су чланови бирачког одбора одлазили кући код грађана који нису били у могућности да лично дођу на гласачко место. На овом бирачком месту смо забележили изјаве двоје бирача. Љиљана Лукић, наставница, нам је рекла да очекује да ће победити честити и поштени људи и да нам буде боље док нам је Мирослав Цирба, новинар у пензији, рекао да очекује од ових избора један велики корак напред, бољи живот и будућност.