РАДОСТ ПРЕОБРАЖЕЊА ГОСПОДЊЕГ

Црква и парохија Преображења Господњег у Шиду су 19. августа обележиле своју славу - Кирбај, свечаном литургијом коју је предводио митрат Владимир Мудри из Канаде уз саслуживање још 15 свештеника у цркви препуној верника.

ОБЕЛЕЖЕН КИРБАЈ У ШИДУ 

priobrazenje-rusini.jpg

Црква и парохија Преображења Господњег у Шиду су 19. августа обележиле своју славу - Кирбај, свечаном литургијом коју је предводио митрат Владимир Мудри из Канаде уз саслуживање још 15 свештеника у цркви препуној верника. На Богослужењу апостол је читао Владимир Говља, а Јеванђеље Владислав Варга, декан београдски који је одржао и проповед посебно истакавши да живети живот Исуса Христа није нимало лако, али да треба следити тај пут.

После литургије је уследио традиционални чин освећења воћа којим су се верници касније послужили и отпевано је "На многаја љета". И овом приликом је било доста гостију из многих парохија и градова па и из иностранства. Литургији је присуствовала и група младих волонтера Каритаса из Бергама из Италије који су били гости Каритаса у Зрењанину те искористили прилику да упознају и друге средине.

И ове године је била богата тзв. вашарска понуда са бројним штандовима са играчкама, рингишпил, аутомобилчићи и друго на радост најмлађих, а Карађорђева улица и улица Цара Лазара су 18. и 19. августа у вечерњим и ноћним сатима претворене у велико шеталиште.