ПОЛА ВЕКА ОД МАТУРЕ

Ученици треће генерације некадашње потпуне мешовите Гимназије у Шиду школске 1956/57. године ових дана су свечано обележили пола века од дана када су матурирали. Била је то прилика да се некадашњи гимназијалци, а данас махом пензионери, присете својих ђачких дана и својих професора и наставника, као

ТРЕЋА ГЕНЕРАЦИЈА НЕКАДАШЊЕ ПОТПУНЕ МЕШОВИТЕ ГИМНАЗИЈЕ ОБЕЛЕЖИЛА

matura2.jpgУченици треће генерације некадашње потпуне мешовите Гимназије у Шиду школске 1956/57. године ових дана су свечано обележили пола века од дана када су матурирали. Била је то прилика да се некадашњи гимназијалци, а данас махом пензионери, присете својих ђачких дана и својих професора и наставника, као и школских другова којих више нема међу живима.

  У два одељења тадашње Гимназије у Шиду матуре су стекли њих 58 који су касније наставили школовање на вишим и високим школама. Према речима др Здравка Ковинчића, који је био један од домаћина и организатора ове свечаности, преко 95 посто ђака из ових разреда стекли су касније дипломе виших школа и факултета.

Међу њима се налази и један од најпознатијих економиста из некадашње Југославије проф. Слободан Комазец. Посебан пијетет некадашњи шидски гимназијалци су исказали према својим бившим разредним старешинама професорима Сими Томовићу, Еугену Саболу и Жарку Михајловићу.

У току прославе којој се одазвало 27 матураната школске 1956/57. године, директор Гимназије у Шиду Душан Лукић, и проф. Љупка Радишић, приредили су им скроман пријем у новој згради Гимназије (јер су слављеници наставу похађали у недавно срушеној згради мешовите Гимназије у Шиду на чијим темељима се данас налази зграда ДДОР-а Нови Сад).

Након тога посетили су Галерију слика Саша Шумановић у Шиду а свечани ручак и дружење настављено је у ресторану Виногради у Шиду.