ПОНОВО У ШКОЛСКЕ КЛУПЕ

Ученици основних и средњих школа у шидској општини и широм Србије су у понедељак, 3. септембра, поново сели у школске клупе. Након летњег распуста опет је дошло време да се стичу нова знања, али и да се ужива у дружењу и другим школским радостима.

У ШИДСКОЈ ОПШТИНИ ПОЧЕЛА НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА

skolske_klupe.jpgУченици основних и средњих школа у шидској општини и широм Србије су у понедељак, 3. септембра, поново сели у школске клупе. Након летњег распуста опет је дошло време да се стичу нова знања, али и да се ужива у дружењу и другим школским радостима.

У Основној школи "Бранко Радичевић" Шид у први разред је кренуло 120 ђака, а формирано је седам одељења. У Шиду је уписано 85 ученика, у Гибарцу 8, у Бачинцима 11, а у Кукујевцима 16 ђака првака.

Поводом почетка нове школске године организована је свечана приредба, а првацима су, захваљујући општинским средствима, додељени симболични поклони. Наиме, пакетићи су садржали саобраћајни буквар "Од куће до школе", мајицу и наруквицу, а њихова намена је да поспеше уочљивост ђака у саобраћају, као и да их едукује и упозори да улицу прелазе са великом опрезношћу.

Слична добродошлица ђацима приређена је и у Основној школи "Сремски фронт" у Шиду. У први разред уписано је укупно 88 ученика и то 65 у матичној школи и у Шиду, а у  подручним школама у Моловину, Беркасову, Бикић Долу и Соту 23 ученика.

Средња Техничка школа "Никола Тесла" богатија је за 148 ученика, полазника првих разреда за свих седам образовних профила. За стицање ИВ степена стручне спреме и звања пољопривредни техничар, машински техничар за компјутерско конструисање и електротехничар рачунара, показано је највеће интересовање, иако је било неопходно прво положити квалификациони испит.

Прву годину ових образовних профила, уписало је 99 ученика. Будући пекари и аутомеханичари ове године су попунили сва расположива 32 места, по 16 на сваком смеру. Прву годину образовног профила - месар, уписало је свега 7 ученика, а бравар - 9 да је на овим одсецима остало још неколико празних места.

Прве разреде Гимназије "Сава Шумановић" у Шиду уписало је 100 ученика, за 13 мање у односу на прошлу годину. Од тога, 70 ученика у три одељења су полазници гимназије општег смера, а 30 ученика у оквиру једног одељења је уписано на смеру економски техничар. Иако је за општи смер гимназије било предвиђено 90 расположивих места, чак 20 је остало непопуњено.

Свим ученицима желимо успешан почетак нове школске године и позитивне резултате до наредног распуста, који их очекује крајем децембра.