СУСРЕТ ПЕСНИКА

Лепа реч не познаје границе, а када говоримо о поетској, онда је ова тврдња још уверљивија. То потврђује и дугогодишња сарадња књижевних клубова из Шида и Бијељине. Једно пријатно дружење остварено је 13. децембра у Бијељини.

САРАДЊА КЊИЖЕВНИХ КЛУБОВА ИЗ ШИДА И БИЈЕЉИНЕ

pesnici.jpgЛепа реч не познаје границе, а када говоримо о поетској, онда је ова тврдња још уверљивија. То потврђује и дугогодишња сарадња књижевних клубова из Шида и Бијељине. Једно пријатно дружење остварено је 13. децембра у Бијељини.

Представници српског књижевног клуба "Милош Црњански" Срђан Малешевић (председник), те Светислав Ненадовић (председник) и Ђорђе Воларевић, чланови Књижевног клуба "Филип Вишњић" из Шида, боравили су у гостима код чланова Књижевног клуба "Јован Дучић" у Бијељини, који ради у оквиру Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета".

Пригодан програм, где су гости читали своје стихове, припремљен је у лепим просторијама бијељинске библиотеке "Филип Вишњић". Директорки библиотеке гости из Суботице, Новог Сада, Лознице, Београда, Соко бање, Шамца, Пелагићева и Шида даривали су књиге и часописе из својих градова.

Љубазни домаћини су за госте припремили вечеру у хотелу "Дрина", а након тога на захтев присутних читали своје песме.