ШЕЗДЕСЕТА ИЗЛОЖБА СЛИКА

Четрдесет година постојања Ликовног круга "Сава Шумановић" обележено је организовањем 60-те изложбе слика 5. марта у просторијама Круга, смештеним у Галерији у Шиду. Након што је по обичају излагаче и посетиоце поздравила Весна Буројевић, директорица Галерије, бираним речима присутнима се обратила и

ЧЕТИРИ ДЕЦЕНИЈЕ ЛИКОВНОГ КРУГА

burojevic.jpg

Четрдесет година постојања Ликовног круга "Сава Шумановић" обележено је организовањем 60-те изложбе слика 5. марта у просторијама Круга, смештеним у Галерији у Шиду. Након што је по обичају излагаче и посетиоце поздравила Весна Буројевић, директорица Галерије, бираним речима присутнима се обратила и Цветанка Тубић, члан Круга од његовог оснивања.

Присећајући се тих почетака, али и њених пријатеља сликара, који више нису са нама, тета Цветанки је задрхтао глас, а сузе су замаглиле очи.

- Када смо 1968. године основали Ликовни круг било нас је дванаест. Током свих ових година број чланова се мењао, долазили су и одлазили, али Круг је опстао и за сво ово време био активан, а окупља педесетак чланова - рекла је, између осталог, тета Цветанка.

Поменимо да је овом приликом излагало 19 сликара аматера и као и увек за свако око могла се пронаћи слика која му годи.