СЛЕДЕЋИ САСТАНАК У НОВОЈ ЗГРАДИ

Нижа музичка школа Филип Вишњић у Шиду била је домаћин састанка Актива директора музичких и балетских школа Војводине

ШИД ДОМАЋИН ДИРЕКТОРИМА МУЗИЧКИХ И БАЛЕТСКИХ ШКОЛА ВОЈВОДИНЕ

Поред радног дела гости из многих градова Војводине обишли историјске и културне знаменитости у Шиду


direktori-mizickih-skola.jpg

Нижа музичка школа Филип Вишњић у Шиду била је домаћин састанка Актива директора музичких и балетских школа Војводине.

Према речима Драгана Макивића директора музичке школе "Ф. Вишњић" у Шиду на скупу се разговарало о актуелним проблемима у раду ових школских установа које се баве музичким и балетским стваралаштвом као и о наредним плановима и програмима. Такође се разговарало и о предстојећим учешћима и бројним фестивалима као и предстојећем Фестивалу музичких и балетских школа Србије.

Након радног дела састанка гости из војвођанских градова у друштву својих домаћина обишли су културне и историјске знаменитости у Шиду међу којима и Галерију слика "Сава Шумановић" и Музеј наивне уметности Илијанум у Шиду где су се у разговору и разгледању најновије поставке слика Саве Шумановића и Илије Башичевића Босиља упознали са стваралачким опусом двојице значајних ликовних уметника Србије.

У току посете директора музичких и балетских школа Војводине, директор музичке школе у Шиду Драган Макивић их је обавестио да ће ускоро почети изградња нове зграде Музичке школе "Филип Вишњић" у Шиду тако да им је на растанку заказао следећи састанак у Шиду у новим просторијама школе.