ДВЕ КЊИГЕ У ЈЕДНОЈ

У Основној школи „Сремски фронт" у Шиду, 28. новембра одржано је веома успешно и несвакидашње песничко вече на којем су представљене најновије песме Веселина Вељка Вучковића под називом „Ко не верује у Деда Мраза, ево му путоказа" и песме његовог сина Марка насловљене „Кише над Босутом".

Представљене књиге песама Вељка Вучковића и његовог сина Марка

veljko-vuckovic.jpgУ Основној школи „Сремски фронт" у Шиду, 28. новембра одржано је веома успешно и несвакидашње песничко вече на којем су представљене најновије песме Веселина Вељка Вучковића под називом „Ко не верује у Деда Мраза, ево му путоказа" и песме његовог сина Марка насловљене „Кише над Босутом".

Две књиге у једној, као што смо рекли аутори су отац и син, две потпуно различите тематике заступљене у песмама и бројна публика и поштоваоци њиховог стваралаштва, дали су печат новембарској културној вечери.

Свечаној атмосфери допринеле су чланице Српског црквено-певачког друштва „Јавор гусле" које су отпевале „Боже правде" и „Оче наш" на почетку промоције те ученици Музичке школе „Филип Вишњић" који су представили свој музички таленат, а дела која су изводили била су проткана стиховима песама Марка и Вељка које су у једној опуштеној и спонтаној атмосфери али веома одлично казивали Милица Шинка и Гојко Крчмар те ученици ОШ „Сремски фронт".

Наравно неке од песма су казивали и сами аутори, а током промоције на видео биму су приказивани снимци са Деда Мразових (Вељкових) новогодишњих похода и поделе пакетића деци. У сваком случају успешна промоција, а сви посетиоци су добили примерак књиге те им преостаје да касније уживају у новим Вељковим и Марковим песмама.