ДИВЉЕ СВИЊЕ УНИШТАВАЈУ УСЕВЕ

Пољопривреднике муче разни проблеми. Овог сушног и врелог лета усеви су били прилично оштећени, али једна невоља никад не долази сама.

У АТАРУ ДУБРАВА

antunovic.jpgПољопривреднике муче разни проблеми. Овог сушног и врелог лета усеви су били прилично оштећени, али једна невоља никад не долази сама.

Ових дана у Адашевцима земљорадници су потражили помоћ за надокнаду штете коју су проузроковале дивље свиње. Зоран Антуновић, један од тридесетак Адашевчана који имају земљу у атару Дубрава потражио је савет у месној управи коме да се обрати за решење овог проблема. На сугестију да захтев наслови Комисији за процену штете тако ће и учинити.

- Суша је већ 30 одсто усева оштетила, а сада су почеле и дивље свиње свој пир. Слично је било и 2000. године када смо Комисији подносили захтев, а никакву надокнаду нисмо добили. Због тога 2004. у сличној ситуацији нисмо ни правили захтеве. Надамо се да ће ове године бити другачије, да ће наше парцеле бити прегледане и да ћемо добити неку надокнаду за учињену штету - жали нам се Антуновић.