КИША У ЦЕВИМА

У Улици Цара Лазара у Шиду изводе се радови на атмосферској одводњи воде постављањем цеви промера Фи 500 у дужини 230 метара, од Улице цара Душана до Сремске улице. Радове изводи ДОО "Хидроник" из Шида, а по речима директора Бориса Хајдука, радови добро напредују.

У ЦЕНТРУ ШИДА

cevi_odvod.jpgУ Улици Цара Лазара у Шиду изводе се радови на атмосферској одводњи воде постављањем цеви промера Фи 500 у дужини 230 метара, од Улице цара Душана до Сремске улице. Радове изводи ДОО "Хидроник" из Шида, а по речима директора Бориса Хајдука, радови добро напредују.

- Испред ватрогасног дома ће бити постављен хидрант тако да ће се вода одавде сливати у постављени цевовод као и атмосферска вода кроз изграђене сливнике, а биће изграђене и четири шахте - каже Хајдук.

У месној управи Шид сазнајемо да вредност ових радова износи два милиона динара, те да ће бити реконструисан и тротоар у истој улици ширине 2,5 метара и дужине 230 метара од бетонских елемената са ивичњацима и каналицама, све у вредности од око два милиона динара.

- Радови на реконструкцији тротоара су и у Мокрањчевој улици и то десна страна у дужини 250 метара. Радове изводи СЗР "Биро Алкатраз" и коштају 362 хиљаде динара. Ако временске прилике дозволе, у плану је и реконструкција тротоара у улицама Алексе Шантића и Васе Стајића - каже Катица Вијук, председница месне управе Шид.