ИЗВОЗ У ЗЕМЉЕ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

Кад је у мају 1993. године почео да ради "Биг Бул" у Бачинцима тешко да је ико могао поверовати да ће се та занатска радња са неколико запослених радника претворити у успешну компанију, која у основној делатности представља најопремљенију и најорганизованију кланицу на територији Србије, а има респе

КЛАНИЦА "БИГ БУЛ" БАЧИНЦИ

Некадашња занатска радња претворена у успешну компанију са 700 запослених радника

big_bulКад је у мају 1993. године почео да ради "Биг Бул" у Бачинцима тешко да је ико могао поверовати да ће се та занатска радња са неколико запослених радника претворити у успешну компанију, која у основној делатности представља најопремљенију и најорганизованију кланицу на територији Србије, а има респектабилну улогу и у ширем окружењу.

Несумњиво, у то је веровао њен оснивач и власник Миленко Гачић, чије су ондашње визије поткрепљене радом достигле данашње резултате и 700 запослених радника.

У овом месецу на место генералног директора именован је дипломирани економиста из Сремске Митровице, Ђорђе Кузминац. Предстојећа реорганизација тренутно предузеће претвориће у компанију у оквиру које ће пословати матични део у Бачинцима, Биг чикен (пилећа кланица у Бачинцима), Биг Бул МГ са седиштем у Београду (бави се малопродајом) са 25 малопродајних продавница у већим градовима Србије, Биг Бул МГ (седиште у Скопљу) и Биг Бул Бања Лука. У нову годину Биг Бул би требао ући као компанија.

Матични део фирме налази се у Бачинцима где се одвија највећи део послова - ту је кланица, прерада меса и један део велепродаје. Реализујући концепт ратвоја Биг Бул је ових дана завршио радове на новој управној згради и логистичком магацину пропусне моћи 30 тона производа дневно. Како истичу у Биг Булу, када је било могуће ангажовали су извођаче из наше општине. А за раднике у производњи скоро да се може рећи стално је отворен конкурс. У сарадњи са Националном службом за запошљавање кандидати завршавају неопходну обуку. У матичном делу запослени су радници из Бачинаца, Кукујеваца, Ердевика и Шида.

Руководиоци кажу да су примања задовољавајућа и редовна. Да се брига о запосленима озбиљно схвата указује податак да ће у компанији постојати сектор за бављење људским потенцијалима.

Ниво обучености и стручности свих запослених је на високом нивоу, па се од маја примењује ХАЦЦП систем квалитета. Ових дана Биг Бул је испунио услове за извоз свежег меса у земље Европске уније и прве пошиљке би требале кренути већ средином децембра, истиче генерални директор Ђорђе Кузминац. Наредне године очекује се долазак инспектора Европске уније с обзиром да је Биг Бул једини из Србије номинован за извоз производа од меса. Истовремено планира се продаја производа у земље настале распадом Југославије - Хрватску, БиХ и Македонију.

Политика продаје у Биг Булу спроводи се на два начина, један део се продаје преко сопствених предузећа и мреже, а већи део преко других трговачких кућа као што су Делта, Пекабета, Метро, Меркатор... У велепродаји преко тендерске продаје Биг Бул снабдева све веће потрошаче у Београду и Србији - МУП, Студентски центар, сва већа угоститељска предузећа, а један од купаца је и "Ус стил" Смедерево.

Како у својој продајној активности ова компанија води рачуна да испуни највећи део очекивања и жеља потрошача, што је квалитетом производа и доказано, новост је и отварање дисконтне продавнице у новој згради где је цели асортиман и до 30 одсто јефтинији. Уз све поменуто и сам улазак у новоизграђену пословну зграду пружа утисак фирме светског изгледа. У време када је свако ново радно место драгоценост можемо само пожелети нашој општини више оваквих предузећа.