ПРОФЕСИОНАЛАН РАД

Трећа седница Скупштине општине Шид у новом сазиву одржана је 31. јула 2008. г. у присуству 37 одборника. На овој седници донесено је Решење о, престанку мандата одборницима у Скупштини општине Шид Станиславу Ступавском и Слободану Шапоњи

СУГЕСТИЈЕ МЕДИЈИМА

На седници Скупштине општине Шид усвојен Статут општине, Правилник СО и Одлука о платама. Од новинара се очекује професионалност у раду без страначког афирмисања


sednica.jpgТрећа седница Скупштине општине Шид у новом сазиву одржана је 31. јула 2008. г. у присуству 37 одборника. На овој седници донесено је Решење о, престанку мандата одборницима у Скупштини општине Шид Станиславу Ступавском и Слободану Шапоњи и Решење о потврђивању мандата новим одборницима др Павлу Скленару и Сањи Николић, који су на овој седници положили заклету.

Овом приликом усвојени су Статут општине Шид и Пословник СО Шид, Одлука о платама и накнади трошкова функционерима општине Шид, одборницима Скупштине и члановима радних тела органа општине Шид.

У оквиру последње тачке дневног реда (питања и предлози) Жељко Брестовачки је сугерисао инспекцијским органима општине Шид агилност у раду поштујући закоснек одредбе. Следећу сугестију Брестовачки је упутио медијима, пре свега општинском гласилу "Шидске новине" предлажући професионалност у раду уз напомену да новинари не праве сликовницу јер људи који су сада на власти то од њих не траже. Не треба да новине буду идентичне оним у претходном периоду са само измењеним сликама, јер овој власти не треба страначко афирмисање - устврдио је Брестовачки.