КАМП ИНФОРМАТИКЕ

Први пут у Ердевику организован Камп информатике у шест група по осам дана. Била је овом прилика да се представи Ердевик у који су дошла деца из разних крајева широм Србије

У ЕРДЕВИКУ 

Први пут у Ердевику организован Камп информатике у шест група по осам дана. Била је овом прилика да се представи Ердевик у који су дошла деца из разних крајева широм Србије

kamp-informatike.jpgОвог лета у Кампу информатике боравиле су деца из целе Србије на подручју наше општине. Тачније, у организацији ОШ "Сава Шумановић" Ердевик и Студија Виртуал Хоум из Новог Сада у Ердевику је организован поменути камп. Рад се одвија у шест група по осам дана. Први гости дошли су у Ердевик 1. јула а последњи ће отићи 20. август.

Учесници кампа су узраста од 9 до 19 година у укупно шест група, са максималним бројем 20 полазника у једној. Циљ овог окупљања је стицање нових сазнања из области информатике, а акценат је стављен на програмирање у дечјем нивоу. Уз све то значајан елеменат је дружење и упознавање наше средине. Водитељ кампа је власница поменутог студија Радослава Коњевић. Поред ње ту раде један информатичар, један професор физичког, педагог или психолог и по потреби лекар - сазнајемо од директорке ОШ "Сава Шумановић" Ердевик Љубице Фунштајн.

Директорка школе се потрудила са својим сарадницима да припреми услове за скоро двомесечни боравак младих гостију који су смештени у учионицама школе. Благовремено су купљени железни кревети, који су офарбани и нови душеци, па је све то дочекало госте жељено нових сазнањима и искустава. Што је најважније, смештај је уредан и удобан, а храна укусна. Овде су боравила деца из разних крајева Србије, али је највише било Београђана и Новосађана. Долазио је и један Македонац који живи у Шведској.

kamp-informatike2.jpg

  Иако је Коњевићева донела велики монтажни базен смештен поред школе када смо ми били у Ердевику информатичари су били на купању у сеоском базену где смо их посетили.

- Школа је добила мању материјалну накнаду за реализацију овог кампа, али мислим да је већа вредност представљање нашег села у које су долазили и родитељи. Сем тога у програм су се укључивала и деца из села. Током осмодневног боравка деца су у кабинету провела обавезних 14 часова, а програм се одвијао и кроз прилагођене радионице. Захвални смо свима који су помогли ову акцију. Између осталог то су били општина Шид и Секретаријат за образовање, Црвени крст Новог Сада. На затварању кампа поменућемо их све - рекла нам је на крају разговора за наше новине директорица Љубица Фунштајн.