ОСПОСОБИТИ ПРОСТОР ЗА ИНДУСТРИЈСКУ ЗОНУ

У Адашевцима, једној од највећих Месних управа на подручју општине и поред летњих врућина изведени су бројни радови. Према речима новоизабраног председника Већа Месне управе Адашевци, Илије Мирковића, највећи радови су изведени у згради ОШ Вук Караџић у овом месту у којој су при крају радо на реконс

АДАШЕВЦИ

У месној управи Адашевци овог лета највећи радови ће бити изведени у згради ОШ Вук Караџић, а предстоји и изградња новог фудбалског терена

markovic-adasevci.jpgУ Адашевцима, једној од највећих Месних управа на подручју општине и поред летњих врућина изведени су бројни радови. Према речима новоизабраног председника Већа Месне управе Адашевци, Илије Мирковића, највећи радови су изведени у згради ОШ Вук Караџић у овом месту у којој су при крају радо на реконструкцији учионица које користе малишани предшколског узраста.

Поред тога у току су и радови на фискултурној сали у оквиру ове школе која ће након завршетка радова бити у пуној функцији. Ипак један од највећих инвестиција у овој години биће изградња новог фудбалског терена са пратећим објектима. Наиме након продаје земљишта на коме се раније налазило игралиште ФК Граничара, фирми Шумер из Словеније за изградњу привредног објекта ових дана почели су радови на новој локацији која се налази у улици Светозара Марковића или у популарније званом Тополику.

Како истиче председник МУ Адашевци Илија Мирковић носилац ове инвестиције је ЈП за грађевинско земљиште из Шида а помоћ ће пружити и Месна управа Адашевци како би локални фудбалски клуб што пре добио нов терен и нове просторије као и трибине за гледаоце. Што се тиче комуналне проблематике у селу она је слична као и у осталим насељеним местима општине.

- Ових дана смо уклонили две дивље депоније смећа и оспособили постојећу тако смо овај проблем решили за дужи временски период. Следи нам ускоро и изградња једног канала у насељу Тополик у дужини од 600 метара као и реконструкција постојећег канала у овом делу Адашеваца како би решили проблем одводње, јер је реч о ниском и подводном терену. Радове ће извести предузеће Шидина из Шида и ја се надам да ће они бити завршени у току ове јесени  - истиче Илија Мирковић иначе активни спортиста (фудбалер Радничког из Шида) који ће по свему судећи због заузетости на овом радном месту напустити екипу шидског српсколигаша.

Један од горућих проблема у раду Месне управе Адашевци је висока потрошња електричне енергије која се користи за рад локалног водовода. Зато су у овом селу решили да овај проблем отклоне изградњом нове мреже која би се скинула са постојећег прикључка на индустријску струју јер су трошкови изузетно високи (на месечном нивоу износе преко 60 хиљада динара). Поред ових радова Мирковић наглашава да ће до краја године извести и одређене радове на згради Дома културе у Адашевцима све у циљу да се она оспособи за бројне садржаје који се планирају у овом приградском насељу.

Ништа мање значајно неће бити и намера нове Месне управе да у сарадњи са општином оспособи простор за изградњу индустријске зоне у овом селу, јер за то постоје сви потребни услови. Близина ауто пута Београд-Загреб и железничке пруге на истом правцу, као и близина бројних граничних прелаза отвара могућност да се у Адашевцима у догледно време отвори већи број домаћих и страних фирми, које би пре свега запослиле највећи број радника из овог места.