ПОВАЖАН И ДАЉЕ ПРЕДСЕДНИК

Осим текућих активности, где бих поменуо и ремонт уличне расвете, ових дана су најзначајнији радови на уређењу центра села. Плато испред зграде МУ Сот поплочан је крајем јула средствима општине, а извођач радова је било Јавно предузеће за стамбене услуге и грађевинско земљиште.

МЕСНА УПРАВА СОТ

Председник МУ Сот и након последњих избора је Саша Поважан, кога смо већ раније представили на страницама наших новина.

pocazan-mostic.jpgОсим текућих активности, где бих поменуо и ремонт уличне расвете, ових дана су најзначајнији радови на уређењу центра села. Плато испред зграде МУ Сот поплочан је крајем јула средствима општине, а извођач радова је било Јавно предузеће за стамбене услуге и грађевинско земљиште.

Тренутно се приводе крају радови постављања мозаик коцки на површини од 250м2 око школе. Стазе и три мостића уређени су средствима Фонда за локалну самоуправу и међуопштинску сарадњу који је за ову намену издвојио 1.033.000 динара што је 70 одсто потребних средстава, а осталих 30 одсто обезбедиће општина Шид. Радове изводи СЗР "Мирјам" из Шида. У оквиру уређења простора око школе планирани су још радови на осветљењу, постављање десет клупа, канти за смеће и мобилијар (клацкалица, љуљашка, тобоган). Пројекат за ове радове направљен је у Урбанизму, који је и надзорни орган - о радовима у селу говори Саша Поважан.

Да би се заокружило уређење ове целине у Соту предстоје и договори, каже Поважан, са директорком ОШ "Сремски фронт" да се обезбеде средства за кречење фасаде школе.

Шидски Урбанизам је урадио и пројекат за капелу на гробљу. За уређење гробља из Покрајинског фонда је добијено 698 хиљада динара, а за почетак градње капеле 1,5 милиона динара.

- Ове године планирамо, ако добијемо средства из Фонда за капитална улагања, асфалтирати улице у дужини од 2 километра. За израду пројекта утрошено је 250 хиљада динара, а укупна вредност радова је око 13 милиона динара. У току је и израда пројекта за водоводну мрежу. Већ смо обавили разговор са новим директором Водовода, који би био извођач радова. У центру села би био бунар, а на брду Контра били би резервоари. И за ове радове тражићемо средства из Фонда за капитална улагања. Ове године почећемо копати истражне бушотине - каже Поважан.