ПРИОРИТЕТ - ВОДОВОД

Са око само 230 житеља у 83 домаћинства Месна управа Привина Глава једна је од најмањих у нашој општини, а ново руководство настоји да поправи услове живљења у овом селу. Мирослав Гркинић, в. д. председника Месне управе истиче да је питање водоснабдевања тренутно највећи проблем те да се предузимају

МИРОСЛАВ ГРКИНИЋ, ВД ПРЕДСЕДНИК МЕСНЕ УПРАВЕ ПРИВИНА ГЛАВА
grkinic.jpg

Са око само 230 житеља у 83 домаћинства Месна управа Привина Глава једна је од најмањих у нашој општини, а ново руководство настоји да поправи услове живљења у овом селу. Мирослав Гркинић, в. д. председника Месне управе истиче да је питање водоснабдевања тренутно највећи проблем те да се предузимају активности да се то реши.

- Добили смо милион и по динара наменских средстава за израду пројекта водовода који би био заједнички за наше село и Бикић До. Очекујемо да би радови на изградњи могли почети на пролеће 2009. године, Извођач би било ЈП "Водовод" а сада још није познато колико би коштао прикључак домаћинства на водоводну мрежу и какви би били услови плаћања - каже Мирослав Гркинић.

Привина Глава ће добити до краја ове године и 628 хиљада динара наменских средстава од Покрајине за уређење гробља, тачније за изградњу стаза.

У следећој години се очекују из Покрајине и наменска средства за изградњу капеле која би коштала око пет милиона динара. У фази завршних радова је и реконструкција јавне расвете па се очекује уштеда између 33 и 40 посто што је веома значајно за сеоски буџет с обзиром да се у њега годишње од самодоприноса слије само 100 хиљада динара. Месна управа је дала у закуп на 20 година пашњак површине 14 хектара уз закупнину од 150 хиљада динара годишње што ће свакако добро доћи до решавање комуналних проблема у селу.

- У плану за 2009. годину имамо и ревитализацију асфалта од Бикић Дола до села дужине два километра те да се пошљунча пут од села према Бачинцима до крста на Бени дужине око километар и по. За ову инвестицију ће бити потребно око шест милиона динара. Такође планирамо реконструкцију постојећих и изградњу нових тротоара - наводи председник Гркинић и додаје да извориште Јосина вода представља велики привредни потенцијал јер би се ту могла изградити фабрика за флаширање воде чиме би се према његовим речима, решио проблем незапослености житеља Привине Главе и Бикић Дола.