ГАСИФИКАЦИЈА

Да једна од најзначајнијих инвестиција у општини Шид, гасификација свих насељених места, неће остати мртво слово на папиру говори податак да су у посети нашој средини недавно боравили представници Србија-гаса као и предузећа Феромонт из Старе Пазове.

НА ПРАГУ ЈЕДАН ОД НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ ПРОЈЕКАТА У ШИДСКОЈ ОПШТИНИ

Представници Србија - гаса и предузећа Феромонт тим поводом посетили Шид

Да једна од најзначајнијих инвестиција у општини Шид, гасификација свих насељених места, неће остати мртво слово на папиру говори податак да су у посети нашој средини недавно боравили представници Србија-гаса као и предузећа Феромонт из Старе Пазове.

У разговору са челним људима локалне самоуправе изразили су спремност да се у најскорије време приђе изради пројекта којим би се извршила гасификација свих 19 насељених места у општини Шид.

Представници предузећа Феромонт и Гас-Феромонт из Старе Пазове у разговору са председником општине Шид изразили су спремност да њихова фирма одмах након прибављања свих потребних докумената уђе у овај посао. Према речима директора Гас-Феромонта инг. Милана Гаврана његова фирма је већ изводила сличне радове и у осталим сремским општинама и овај посао би били спремни урадити у рекордном року.

- Верујем да би за веома кратко време наравно поштујући све стандарде и прописе које овакав посао захтева, успели да гасификацију општине Шид односно свих 19 насељених места урадимо у рекордном времену. Наша фирма је опремљена за такве захвате а додатну предност имамо у чињеници да смо сличне радове већ изводили на подручју Срема - истакао је Гавран.

Мирко Терзић, директор Феромонта, нагласио је да би траса будућег гасовода ишла највероватније од постојећег чворишта које се налази у Вогњу па све до Кукујеваца где би према неким плановима требало да буде главно чвориште одакле би се гасоводна мрежа рачвала према Шиду као и осталим насељеним местима у општини. Председник Општине Мита Аврамов је изразио задовољство што је реализација овако значајног пројекта на прагу.

- Мислим да не треба посебно наглашавати колико ће ова инвестиција значити за нашу општину. Поред привреде која ће у највећој мери користити природни гас као енергент свим домаћинствима у општини пружа се шанса да изградњом гасовода и прикључењем на њега добију најјефтинији и еколошки најчистији енергент. Оно што ћемо посебно инсистирати код будућег инвеститора је то да ћемо од њих захтевати што веће повластице и попусте код прикључења грађана наше општине.

Желимо да цена прикључка буде прихватљива за све оне који се желе прикључити на будућу гасоводну мрежу која ће се простирати на целој територији општине - изјавио је председник Општине Шид Мита Аврамов.