У ПЛАНУ НИЗ ЗНАЧАЈНИХ ПРОЈЕКАТА

Приликом недавне радне посете општини Шид, начелник сремског округа Сава Алишић се у разговору са челним људима наше општине упознао са актуелном ситуацијом и будућим мерама и пројектима са којима нова општинска власт жели што пре кренути.

НАЧЕЛНИК СРЕМСКОГ ОКРУГА У ПОСЕТИ ОПШТИНИ ШИД

Највише се очекује од НИП-а и Фонда за капитална улагања Војводине

Приликом недавне радне посете општини Шид, начелник сремског округа Сава Алишић се у разговору са челним људима наше општине упознао са актуелном ситуацијом и будућим мерама и пројектима са којима нова општинска власт жели што пре кренути.

Честитајући најпре новој коалицији на формирању општинске власти начелник Алишић је истакао да ће се у наредном периоду посветити дужна пажња развоју шидске општине. Пре свега када је реч о средствима из НИП-а као и средствима Фонда за капитална улагања Војводине. Жеља ми је да се највећи део планираних пројеката оствари јер шидска општина има све предуслове да крене ка путу привредног опоравка" истакао је Алишић.

Председник општине Шид Миленко Дабић и народни посланик у Скупштини Србије Жељко Брестовачки упознали су начелника сремског округа са динамиком и реализацијом будућих пројеката. Један од најзначајнијих је свакако пројекат изградње водовода за више насељених места у нашој општини. Реч је о водоводној мрежи за села Бикић До, Привина Глава, Сот и Моловин као и решавање питања водоснабдевања мештана Љубе.

Према речима Жељка Брестовачког највећи део средстава за ове намене биће издвојена из Покрајинског фонда за капиталне инвестиције. "Већ ових дана смо из средстава фонда издвојили значајне износе за завршетак радова на православним храмовима у нашој општини. Уследиће у најскорије време и пласман средстава и за друге пројекте (завршетак изградње пута Ердевик - Кукујевци, изградња новог Дечјег вртића, реконструкција регионалног водовода) који ће омогућити бржи привредни развој општине Шид.

Председник општине Миленко Дабић је истакао да ће приоритетни задатак њега и његових сарадника бити отварање нових привредних капацитета. "Планирамо отварање нових индустријских зона јер наша општина располаже са великим ресурсима у тој области. Такође овог лета приводимо крају разговоре са привредницима из других земаља о отварању нових производних и услужних погона на нашем подручју.

Најсвежији пример је отварање погона за израду делова за аутомобилску индустрију у Адашевцима који ће омогућити запошљавање људи са нашег подручја" нагласио је Дабић.