НЕОПХОДНА ПОМОЋ МИНИСТАРСТВА

У разговору са председником општине Миленком Дабићем помоћник министра за пољопривреду Момчило Митрески изјавио да ће општина Шид имати пуну подршку и помоћ овог Министарства у реализацији будућих пројеката

ПОМОЋНИК МИНИСТРА ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ ПОСЕТИО ШИДСКУ ОПШТИНУ

pomocnik-ministra.jpg

 У разговору са председником општине Миленком Дабићем помоћник министра за пољопривреду Момчило Митрески изјавио да ће општина Шид имати пуну подршку и помоћ овог Министарства у реализацији будућих пројеката

Да је новоизабрана локална самоуправа у Шиду решена да у што краћем року реализује најављене пројекте могло се закључити након разговора председника шидске општине Миленка Дабића и помоћника републичког министра за пољопривреду Момчила Митреског који је у петак боравио у радној посети најзападнијој општини у Србији.

Председник Дабић није крио оптимизам у погледу реализације једног од најзначајнијих пројеката у шидској општини, изградњу нове индустријске зоне на коридору 10 односно у близини аутопута Београд - Загреб.

"Наша намера је да у што краћем року израдимо потребну документацију која би нам била полазна тачка ка реализацији капиталног објекта за нашу општину, односно изградња нове индустријске зоне.

На том путу изузетно нам је потребна помоћ надлежних републичких и покрајинских министарства. Помоћ би се пре свега огледала у преименовању односно преуређењу преко 113 хектара пољопривредног земљишта које се налази поред аутопута Београд - Загреб у грађевинско земљиште.

Тиме би омогућили потенцијалним улагачима услове да већ почетком наредне године почну са изградњом индустријских и других објеката на овој атрактивној локацији" изјавио је председник Дабић истичући да је у разговору са Момчилом Митреским наишао на пуно разумевање за овај подухват.

Гост из Београда у својој изјави је нагласио да шидска општина може са правом очекивати већу помоћ овог Министарства која ће бити у функцији што бржег економског развоја. "Што се нашег Министарства тиче учинићемо све да се у најкраћем времену израде сви потребни документи како би се пришло реализацији развојног плана општине Шид.

Исто тако очекујем ускоро доношење неколико законских аката који ће регулисати ову материју тако да се надам да ће Ваша општина створити добре услове за домаће и стране инвеститоре" истакао је Митрески.

У разговору председника Дабића и помоћника министра за пољопривреду Момчила Митреског било је речи и о проблему око закупа државног земљишта на подручју шидске општине. Председник Дабић га је упознао са проблемима које је шидска општина имала са појединим закупцима на шта је помоћник ресорног министра одговорио да ће се доношењем новог Закона о закупу државног земљишта решити сва спорна питања односно да ће се избећи ситуације у којој се нашла шидска општина као и неке друге општине у Војводини.

Иначе нова лицитација за закуп државног земљишта у шидској општини уследиће веома брзо јер садашњим закупцима уговори истичу 1. октобра.