РУСИ ДОЛАЗЕ

У суботу 5. априла у сали Дома културе у Шиду одржана је промоција најновијег броја часописа "Збиља" са насловним темама: Косово и Метохија - Шешељ против Хага и Ватикана - Руси долазе.

У ШИДУ ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА ЧАСОПИСА "ЗБИЉА"
rusi.jpg

У суботу 5. априла у сали Дома културе у Шиду одржана је промоција најновијег броја часописа "Збиља" са насловним темама: Косово и Метохија - Шешељ против Хага и Ватикана - Руси долазе.

Поред главног и одговорног уредника овог листа књижевника Момира Лазића на скупу су говорили и академик Веселин Ђуретић, проф. др Мирко Зуровац, др Милош Минић, проф. др Вељко Ђурић и примаријус др Миодраг Живковић. Скупу је присуствовао и Слободан Јарчевић члан Владе РСК у избеглиштву.

Академик Веселин Ђуретић је поред осврта на најновији број "Збиље" говорио и о актуелној политичкој ситуацији у земљи. Ђуретић је посебан део свог излагања посветио односима између Русије и Србије.

Један од наших најпознатијих историчара између осталог је изјавио да ти односи између два народа тек сада на почетку трећег миленијума добијају свој прави смисао. Колико год то изгледало апсурдно и непојмљиво, две државе и два народа су тек у последње време "препознали" себе и своје заједничке интересе. То ће много значити пре свега српском народу у праведној борби за своје националне и економске интересе.

Русија чврсто подржава Србију у очувању њеног државног суверенитета као и у другим сферама и на том путу биће најискренији сарадник и пријатељ - истакао је академик Ђуретић.

Проф. др Мирко Зуровац је говорећи о најновијем броју часописа Збиља између осталог истакао да је он у последње време постао један од најзначајнијих у својој бранши и да се у њему могу наћи текстови и теме у којима се на најбољи начин одсликавају највиталнији интереси српског народа на свим просторима у којима живи.

Поред два најновија броја часописа "Збиља" заинтересовани су могли да набаве и најновије књиге др Војислава Шешеља, као и других аутора међу којима се налазе и учесници овог скупа.