УМЕТНИЧКА ДЕЛА У ДЕЧЈЕМ СВЕТУ

Истинска уметничка дела подстичу и стваралаштво најмлађих. И тада деца, у процесу стварања, уживају и при томе развијају естетски сензибилитет, а у продуктима који настају уживамо и ми одрасли.

ПРОМОЦИЈА СТВАРАЛАШТВА

st13_obdaniste.jpg Истинска уметничка дела подстичу и стваралаштво најмлађих. И тада деца, у процесу стварања, уживају и при томе развијају естетски сензибилитет, а у продуктима који настају уживамо и ми одрасли.

Једној промоцији таквог стваралачког подухвата, које по тајању и броју учесника с правом носи назив пројекта, присуствовали смо у просторијама Предшколске установе "Јелица Станивуковић" у Адашевцима.

Подстицај је тражен и пронађен у делима шидских великана Саве Шумановића и Илије Башичевића босиља

А ВИШЕ НЕГО УСПЕШНИ У СТВАРАЛАШТВУ СУ ДЕЦА СВИХ ПРЕДШКОЛСКИХ УЗРАСТА, ЊИХОВЕ ВАСПИТАЧИЦЕ И РОДИТЕЉИ.

Стваралаштво адашевачке деце, васпитачица и мајки упознали смо непосредним контактом са продуктима и живом речју васпитачица "домаћица" Иванке Бабић и Николине Арамбашић. Са истим пројектом васпитачице из Шида Стела Славујевић, Горана Торма, Данијела Видаковић и Сања Латас упознале су нас уз помоћ видео презентације.

Уз родитеље презентацији су присуствовали представници школе у Адашевцима, председник Месне управе Предраг Симић и директорка предшколске установе Душанка Арсенић.