У ВРХУ ДРАМСКОГ АМАТЕРИЗМА

Те 2000-те године, изведена је "Варошка капија" по тексту Срђана Малешевића, а драмски ансамбл се окупио под вођством Душка Тубића. Ова представа је дала нову драмску покретачку снагу.

СЕДАМ ГОДИНА РАДА АМАТЕРСКОГ ПОЗОРИШТА "БРАНИСЛАВ НУШИЋ" У ШИДУ

Рад позоришта обновљен 2000-те године комадом "Варошка капија" по тексту Срђана Малешевића, а до данас изведено још девет представа за децу и одрасле

tanja.jpg - Захваљујући ентузијазму и љубави према драмској уметности у Шиду је пре седам година при Културно-образовном центру, после паузе дуже од десетак година, обновљен рад Аматерског позоришта "Бранислав Нушић". Данас се наше позориште по оствареним резултатима убраја међу три најбоља у Србији, када је рамски аматеризам у питању.

  Те 2000-те године, изведена је "Варошка капија" по тексту Срђана Малешевића, а драмски ансамбл се окупио под вођством Душка Тубића. Ова представа је дала нову драмску покретачку снагу.

  - Мислим да сваки град који држи до свог реномеа треба да има позориште и ми смо успели да после 12 година паузе обновимо рад нашег аматерског позоришта - каже Срђан Малешевић, директор Културно-образовног центра. - Ансамбл се окупио око Душка Тубића, у том комаду који сам ја написао играо је и Милан Тубић који је сада студент треће године Факултета драмских уметности. Играли су тада и Бојан Балаж, Милош Водогаз и други. Касније су се прикључили и остали, па је рад драмског аматеризма у успону.

Већ пет година овај ансамбл води режисер Цветин Аничић који је, како каже, задовољан постигнутим резултатима. Изведено је девет представа за децу и одрасле.

- У прилог томе најбоље говори податак да смо на фестивалима и манифестацијама освојили чак 43 награде и захваљујући овим резултатима смо треће аматерско позориште у Србији. Цео тим броји око 70 људи што глумаца, музичара, шминкера, сценографа, костимографа, власуљара и других. Успешно сарађујемо са основним школама, другим позориштима и галеријом. Публика то цени и зато су све представе тако посећене - каже режисер Цветин Аничић.

  greksa.jpgУ сали Културно-образовног центра 23. априла је поново изведен комад "Какав радостан дан" по тексту и режији Цветина Аничића, о чему смо писали у прошлом броју наших новина. Публика је поново испунила салу КОС-а до последњег места. Била је то прилика и да упитамо неке од глумаца о њиховом ангажману у позоришту.

  Татјана Зечевић је одлично одиграла улогу мајке у представи "Какав радостан дан" а пет година глуми у позоришту.

  - Глумила сам у "Чину пред буру" или "Ђавољем мизансцену", "На Дрини ћуприји" па у овој представи која обрађује актуелну проблематику наркоманије, где играм улогу мајке. Са Цветином је одлично радити и мислим да он извуче максимум из глумца - каже Татјана Зечевић.

  Међу глумачким ансамблом, одмах је уочљив бравурозном глумом Игор Грекса који је у позоришту четири године.

- Играо сам у седам представа од којих сам имао две главне улоге у представи "Какав радостан дан" и "Франкенштајн". Са Аничићем је супер радити, он импровизује и експериментише и публици али и критици то се очигледно допада - каже Игор Грекса.