"ЗЕЛЕНИ ЛИСТ" ЗА ЕТНО ДВОРИШТЕ

Међу овогодишњим добитницима награде "Зелени лист" коју традиционално додељује Еколошки покрет у Шиду, била је и Ана Микуш из Шида, која је признање добила у категорији најлепше уређеног етно дворишта.

ЉУБАВ ПРЕМА ЦВЕЋУ И ЗЕЛЕНИЛУ АНЕ МИКУШ ИЗ ШИДА

ana_mikus.jpgМеђу овогодишњим добитницима награде "Зелени лист" коју традиционално додељује Еколошки покрет у Шиду, била је и Ана Микуш из Шида, која је признање добила у категорији најлепше уређеног етно дворишта.

И заиста, када се уђе у двориште куће у Улици Саве Шумановића 135, све одише складом и лепотом цвећа и зеленила. А до само пре три године, Ана је са породицом живела у стану у насељу "Исток".

- Цвеће јако волим и зато сам моју терасу лепо уређивала, а када смо прешли у ову кућу, било је доста посла да се двориште лепо уреди. Сваки кутак је оплемењен цвеће и зеленилом. Ту су мушкатле пузајуће и обичне, хибискуси, кане, затим нана, лаванда, жалфија, босиљак па и биљка вегете.

На пролеће имам доста лала и зумбула. Поставила сам око стаза украсне циглице, а ту су и фигуре патуљка, жабе и чизме као и аранжман од камења,  цвећа и зеленила - каже Ана Микуш.