КАТАРИНИНО ЗДРАВО ПОВРЋЕ

На градској пијаци је понуда поврћа веома богата, а многи купци се са правом питају колико је оно здраво страхујући од претеране употребе хемикалија, посебно оних за што брже дозревање плодова.

paradajz.jpgНа градској пијаци је понуда поврћа веома богата, а многи купци се са правом питају колико је оно здраво страхујући од претеране употребе хемикалија, посебно оних за што брже дозревање плодова.

Катарина Колар из Шида производи поврће годинама у својим пластеницима и каже да је оно потпуно природно и здрави што купци каже цене па није проблем да плате и неки динар више ако знају да купују квалитетну и здраву робу.

- Са бербом парадајза смо почели 15. јуна и сада је у интензивном роду мада му сметају велике врућине. Обзиром да се ради о парадајзу у пластенику који иде у висину, рода ће бити чак до јесени. Производимо и краставце и паприку и у све треба уложити доста рада. Користимо природан домаћи стајњак и минималну количину вештачког ђубрива, а дозревање плодова је природно - рекла нам је Катарина Колар.