ИЗЛЕТ У БИЈЕЉИНУ

Чланови Савеза инвалида рада из Шида баш не мирују. Мало, мало, а они су негде на путу. Тек што су заборавили обилазак Мокре горе, а они већ на једнодневном излету у Бијељини, 21. августа.

САВЕЗ ИНВАЛИДА РАДА

Шиђани посетили етно село Станишић поред Бијељине, били у шопингу и углавном провели леп дан

invalidi-rada.jpg

 Чланови Савеза инвалида рада из Шида баш не мирују. Мало, мало, а они су негде на путу. Тек што су заборавили обилазак Мокре горе, а они већ на једнодневном излету у Бијељини, 21. августа.

Путници-излетници окупили су се испред Дома пензионера, а онда правац суседна нам држава. НА граничном без проблема, коментар цариника да су "ово изгледа све трајне" (мисли на личне карте, и смеје се) па нас и не легитимише.

Прво заустављање у Дворовима. Ко није никад раније обишао базене учинио је то овог пута, али освежење у башти уз кафу, сок или нешто жешће био је главни циљ. Вођа пута, Веселинка Игић, искористила је време одмора да уговори ручак. Након јутарње кафице кренули смо у етно село Станишић. Вођен идејом да очување традиције може бити и уносан посао Бојан Станишић из Бргула код Вареша (централна Босна) направио је прави мали рај надомак Бијељине. Ово место посетили су већ многи гости из окружења али и даљих земаља. Међу бројним посетиоцима су и Шиђани. Ко може, ову оазу лепоте треба да посети.

Е, након уживања и још једног освежења (па излет је, а и сунце већ пржи) правац у шопинг - у Фис. Јесмо ли или нисмо потрошачко друштво? Сад смо се већ мало и уморили од куповине и разгледања, па у аутобус и на ручак у Дворове. Укусан оброк, хладно пиће, недостаје једино место да се прилегне. Али у туризму нема одмора. Након пића и ића одлазимо у Бијељину, у обилазак града, а потом на место састанка за повратак. Али, леп дан некако по правилу нешто или неко мора и покварити. Појединац, очигледно без осећаја одговорности, довео је у ситуацију 45 људи да због њега дође кући два сата касније него што је планирано. Неприлично одраслој особи.