КРЕПКА СТАРИЦА ОД 97 ЛЕТА

Стални посетилац Словачког парка у Шиду је крепка старица Ана Хлпка која има 97 година, а живи у оближњој Толстојевој улици. Уз помоћ штапа још увек се добро креће, слух јој је на завидном нивоу, али каже да слабије види па више не може да чита. Сваког дана када је лепо време, од пролећа до јесени,

baka.jpg

 Стални посетилац Словачког парка у Шиду је крепка старица Ана Хлпка која има 97 година, а живи у оближњој Толстојевој улици. Уз помоћ штапа још увек се добро креће, слух јој је на завидном нивоу, али каже да слабије види па више не може да чита. Сваког дана када је лепо време, од пролећа до јесени, бака Ана је редован посетилац парка.

- Дошла сам из Бингуле у Шид када сам имала 16 година и тада је овај парк и засађен. Саднице дебљине прста сада су велика и лепа стабла која пружају лепу хладовину и у овом "зеленом рају" лепо се одмарам.

Увек неко прође, са неким попричам па опет кући. Нажалост, многе клупе су уништене па готово да и нема места где се може сести поготово када има младих и деце. Зато молим, поставите нове клупе - рекла нам је добро расположена бака Ана.