НОВО ЛИЦЕ СТАРЕ ЛЕПОТИЦЕ

Зграда Летње владичанске резиденције, Шиђанима познатија као Руски двор, саграђена давне 1780. године добија ново рухо, бар што се тиче крова. У току су радови на замени кровног покривача, постављању дасака, фолије и летава али и новог црепа.

ОБНОВА КРОВА ЛЕТЊЕ ВЛАДИЧАНСКЕ РЕЗИДЕНЦИЈЕ У ШИДУ

dvor.jpgЗграда Летње владичанске резиденције, Шиђанима познатија као Руски двор, саграђена давне 1780. године добија ново рухо, бар што се тиче крова. У току су радови на замени кровног покривача, постављању дасака, фолије и летава али и новог црепа.

Посао је доста обиман, а рачуна се да би сви радови требало да буду завршени до Кирбаја, Преображења Господњег 19. августа.
У згради се више од три деценије налази забавиште Предшколске установе "Јелица Станивуковић Шиља", ту је и етно-музеј и канцеларија "Каритаса".

У плану је да то постане духовно културни центар за младе са различитих подручја, а у перспективи и нека врста хостела за коју намену би се могле искористити таванске просторије. Сама зграда је под заштитом државе као споменик културе од великог значаја.