НЕВЕНКИНИ ОЛЕАНДЕРИ

Цвеће треба волети и поклонити му пуно неге и пажње да би узвратило лепотом својих цветова. Управо такав је случај са Невенком Бажик, пензионерком из Шида чије двориште украшавају хортензије, хибискус, датуре, мушкатле, мини киви и друге врсте цвећа. Међутим, једна врста се посебно истиче лепотом. Р

ЦВЕЋЕ ТРЕБА ВОЛЕТИ И ОНО ЋЕ УЗВРАТИТИ ЛЕПОТОМ СВОЈИХ ЦВЕТОВА

cvece.jpgЦвеће треба волети и поклонити му пуно неге и пажње да би узвратило лепотом својих цветова. Управо такав је случај са Невенком Бажик, пензионерком из Шида чије двориште украшавају хортензије, хибискус, датуре, мушкатле, мини киви и друге врсте цвећа. Међутим, једна врста се посебно истиче лепотом. Реч је о олеандерима, једном врстом медитеранског растиња које се веома добро прилагодило нашем поднебљу.

- Већ 12 година имам олеандере. У почетку две три боје, а сада их имам 12 комада у различитим бојама, дипле и обичне. Обилато цветају и прави су украс дворишта. Напољу их држим све до првих мразева, затим се уносе у подрум и једном месечно их залијем. Већ у марту кад престану мразеви, поново их износим на двориште и уз редовно заливање, обилато цветају - каже Невенка Бажик, напомињући да са сваког путовања донесе кући неки цвет.