Menu
RSS
A+ A A-

РУКОМЕТАШИЦЕ - ПРАВО ОСВЕЖЕЊЕ

ОДЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ МЛАДОГ КЛУБА


Чланице ЖРК Јединство из Моровића са својим тренером

Поред сениорске екипе ЖРК Јединство Моровић, у клубу са великим успехом наступају и кадетска и пионирска екипа


Освајањем првог места у јесењем делу првенства Бачко-сремске лиге испред екипе Инђије, Беочина, Темерина, Нове Пазове и других клубова, рукометашице ЖРК Јединство из Моровића истакле су своју кандидатуру за освајање наслова првака ове лиге и пласмана у виши ранг такмичења. Моровићанке су у првој полусезони у седам одиграних утакмица постигли шест победа уз само један пораз што им је било довољно да пролећни део првенства дочекају на челној позицији.

Најзаслужније за овај успех су Бојана Вуцоња, Стоја Панић, Петра Лукић, Владислава Ђокић, Снежана Бошњак, Дејана Савић, Тамара Самарџић и Душка Плављанић која је уједно била и најбољи играч овог клуба у јесењој полусезони. Иначе ове рукометашице паралелно са наступом за свој матични клуб наступају и за екипу РК Срем из Сремске Митровице која се са великим успехом такмичи у другој рукометној лиги Србије.

Поред великог успеха сениорског састава и млађе селекције овог клуба су у овој години имале одличне резултате. Девојчице '95. и млађе, освојиле су прво место у квалификацијама Бачко-сремске лиге и пласирале се у лигу Војводине где су у плеј-офу успеле да освоје прво место у конкуренцији екипа из Зрењанина, Аде, Бајмока и других далеко познатијих рукометних средина. Такође је ова селекција постигла одличан резултат на отвореном првенству Војводине у Ади где су освојиле прво место.

Девојчице рођене '94. и млађе биле су четврте у плеј офу у супер лиги Војводине и уједно избориле пласман у Лиги Србије. Овај успех оствариле су Драгана Ловрић (уједно и најбољи играч ове екипе) Милица Павић, Марина Симић, Николина Арбић, Дајана Ловрић, Гордана Коронсовац, Зоран Мрђеновић и Јелена Симанић. Након завршетка јесењих сезона нису престале активности у клубу јер ће кадетска екипа ЖРК Јединство Моровић наступати у кадетској лиги Србије ('92. годиште) међу којима ће се наћи и екипе Рукометних клубова Црвене звезде из Београда, Панчева, Крагујевца, Ниша, Лазаревца, Земуна, Вождовца и других реномираних женских рукометних клубова Србије.

Управа клуба на челу са председником Миленком Ђокићем и потпредседником Драганом Лукићем чини све да обезбеди адекватне услове за наступ својих играчица које у наредном периоду очекују још бољи резултати. Поред тога у клубу се надају да ће неколицина играчица овог клуба веома брзо постати стандардне чланице неких од селекција Србије и Војводине као и познатих рукометних екипа на чијем потенцијалном списку се већ налази неколицина играчица клуба са Босута (Плављанић, Ђокић и др).