ВРАТИТИ ГАЗДОВАЊЕ У ОПШТИНУ

На деветој седници Општинског већа општине Шид, одржаној 20. октобра, поново је покренуто питање газдовања над језерима која се налазе на простору наше општине. Жељко Костелник је "начео" ову тему уз тврдњу да досадашње газдовање у оквиру Националног парка Фрушка гора није показало неке добре стране

ЈОШ ЈЕДНОМ О ЈЕЗЕРИМА

jezero_sot.jpg
На деветој седници Општинског већа општине Шид, одржаној 20. октобра, поново је покренуто питање газдовања над језерима која се налазе на простору наше општине. Жељко Костелник је "начео" ову тему уз тврдњу да досадашње газдовање у оквиру Националног парка Фрушка гора није показало неке добре стране.

- Ми риболовци смо хтели, на пример, да газдујемо језером Сот. Зато мислим да је време да о овоме озбиљно размислимо и покренемо иницијативу да се наша језера користе под другим условима. Требао би се расписати конкурс за утврђивање најповољнијих услова газдовања. Крајњи циљ би био обнављање рибљег фонда и истинско уређење језера. Треба оформити радно тело које би проучило ову проблематику - рекао је Костелник.

Како је уследило објашњење да се за период од наредних пет година не може ништа учинити, јер тек што је почело да тече време петогодишњег обновљеног газдовања Националног парка, ово ће бити тема коју би требало активирати при истеку тог периода.