СРЕДСТВА ЗА ИЗГРАДЊУ БИБЛИОТЕКЕ

Приликом посете шидској општини секретар министарства за државну управу и локалну самоуправу Душко Радаковић уручио решење о додели 2,7 милиона динара намењених за уређење прилаза новој згради Народне библиотеке

ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР У ШИДУ

Приликом посете шидској општини секретар министарства за државну управу и локалну самоуправу Душко Радаковић уручио решење о додели 2,7 милиона динара намењених за уређење прилаза новој згради Народне библиотеке
sekretar-radakovic.jpg

 

Поново је нашу општину посетио један од представника државног министарства. Душко Радаковић, секретар министарства за државу управу и локалну самоуправу боравио је 5. новембра у нашем граду.

Циљ његове посете је било званично уручивање решења о додели 2.7 милиона динара који ће бити утрошени за уређење прилаза у нову зграду Народне библиотеке "Симеон Пишчевић".

- Драго ми је што општина Шид остварује добру комуникацију са државним институцијама па и са нашим министарством. Радује ме поводом данашњег доласка у Шид, уручење решења о одобреним средствима, и користим прилику да најавим нове конкурсе од средстава игара на срећу. Верујем да ћете се поново јавити на њих - рекао је овом приликом на конференцији за новинаре, одржаној у сали СО Шид, секретар Радаковић.

Захвалност у своје лично име и име директорке библиотеке Славице Варничић због добијених средстава изразио је председник општине Миленко Дабић.

- Као што је већ раније речено ова средства су намењена за уређење платоа испред нове зграде библиотеке. Ускоро ту почиње да се гради и музичка школа, па се искрено надам да ће по окончању свих тих радова тај део града добити нови, лепши изглед.

Истовремено, наша су велика очекивања и за наредну годину када су у питању средства од државних институција. Пре свега чека нас озбиљан задатак када је у питању рационализација што подразумева тражење средстава за решавање овог проблема - рекао је председник Дабић.

А када је већ "начето" ово питање податке о броју запослених од 2003. до краја октобра 2008. у органима општине Шид изнео је начелник Општинске управе Ромко Папуга. Тренутно, тај број је 118 радника. А шта та бројка конкретно значи за нашу средину?

Према изјавама министра за државну управу Милана Марковића, које сазнајемо из средстава информисања а то је поновио и секретар Радаковић у Шиду, број запослених у локалним самоуправама у Србији у року од четири године од ступања на снагу новог закона, са 22 хиљаде биће смањен на 12 хиљада.

Према неким још неутврђеним показатељима могао би се, на пример, узети принцип два запослена на хиљаду становника што би значило да би у Шиду тај број запослених био око 80, а то опет указује на вишак од око 40 радника. Рационализација ће се проводити што природним одливом, што отпремнинама (кад се добију средства за то).

- Доношење поменутог закона нема за циљ само рационализацију броја запослених него и постављање стручног, квалификованог кадра где ће се инсистирати на запошљавању високообразовних лица - рекао је Радаковић.