ИНДУСТРИЈСКЕ ЗОНЕ МЕЊАЈУ ПРОСТОРНИ ПЛАН

Општинско веће усвојило захтеве јавних предузећа за повећање цена њихових услуга у децембру за 3,5% Последњом седницом Општинског већа у 2008. години доминирала је тема везана за предстојећу припрему за промену Просторног плана Шида.   

ЧЕТРНАЕСТА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА У ШИДУ
koridor_10.jpg

 Општинско веће усвојило  захтеве јавних предузећа за повећање цена њихових услуга у децембру за 3,5%
Последњом седницом Општинског већа у 2008. години доминирала је тема везана за предстојећу припрему за промену Просторног плана Шида.

Како је истакао председник општине Шид Миленко Дабић за реализацију једног од најважнијих пројеката у општини потребно је урадити све неопходне припреме: "Једна од њих је свакако и промена Просторног плана Шида јер смо ослучни у  намери да остваримо неколико радних зона на нашој територији и то највише у близини коридора 10 односно ауто пута Београд - Шид.

Средства за те намене обезбедили смо у овогодишњем буџету и желимо да почетак радова на реализацији овог пројекта дочекамо потпуно спремни. "Истакао је Дабић. Према речима руководиоца одељења за урбанизам  СО Шид мр. Бранка Серкулић тај посао биће одрађен у оптималном року а извођач ће бити  ЈП Завод за урбанизам Војводине из Новог Сада.

Како се очекује на пролеће би требали да отпочну радови на постављању неопходне инфраструктуре на неколико локација чиме би се и привукли потенцијални улагачи који су у претходном периоду изразили интерес за отварање привредних и других капацитета на овим атрактивним локацијама.

Општинско веће прихватило је захтеве пет јавних предузећа за повећање цена у износу од 3,5% за децембар месец ове године. Иако овде није реч о неким већим износима јер се ради о корекцији која је дозвољена на основу постојеће инфлације у овој години, према речима појединих директора то ће им значити много више у пројекцији за наредну годину.

Јавном предузећу Радио Шид су одобрена средства у износу од милион динара за партиципацију трошкова по судском решењу а исто тако одобрен  је захтев за гаранцију од милиона динара за трошкове измештања предајника на нову локацију у реону Зараван код Моловина. Исто тако у овом јавном предузећу прихваћене су и одређене измене у Статуту. Општинско веће је прихватило захтеве месних управа Моровић и Привина Глава за ослобађање од накнаде за уређење грађевинског земљишта на коме се граде капеле у овим местима.

Одбијен је захтев месне управе Вишњићево која је тражила отварање апотеке у овом месту. У образложењу које је Општинском већу доставио Дом здравља у Шиду истакнуто је да у овом тренутку не постоје бројни услови да би се у овом селу отворила апотека. У даљем току седнице Општинско веће је разматрало бројне захтеве за доделу новчане помоћи и већину позитивно решило.